La línia S6 (antiga línia S55) de la línia Barcelona-Vallès dels FGC uneix Barcelona-Pl.Catalunya i la Universitat Autònoma, fent de reforç en hores punta de les línies S1 i S2, circulant únicament en dies feiners. La línia té els seus orígens en el Ferrocarril Sarrià -Barcelona en el primer tram urbà, posat en servei el 1863, i en els Ferrocarrils de Catalunya al tram del Vallès, inaugurats entre 1916 i 1922. El 1979 s' integrava la xarxa a Ferrocarrils de la Generalitat i el 1996 es creava el Metro del Vallès, amb els serveis a Universitat Autònoma denominant-se línia S55. El 20 de juliol la línia S55 es convertia en la línia S6. El 7 de desembre de 2020 la línia S6 deixava d'operar amb el nou itinerari BV-07, que suposava que les línies S1 i S2 assumien els serveis de les línies S5, S6 i S7 amb trens cada 5 minuts en hora punta a cadascuna de les línies S1 i S2 i eliminant-se els serveis parcials i sense parades en algunes estacions.
La línia S6 actual té 21,0 km, amb un ample de via de 1.435 mm. Els S6 no paren a 3 estacions i tenen 15 estacions amb parada. De totes les estacions amb parada dels trens S6 n'hi ha 8 de subterrànies al tram urbà de Barcelona (Pl.Catalunya-Sarrià). Disposa de doble via en tot el seu recorregut, amb electrificació a 1500 V cc. Els trens que cobreixen la línia S6 actualment són les unitats 112 i 113, de manera indistinta, que triguen 35 minuts a completar la línia.
La línia S6 s' inicia a l'estació de Barcelona Pl.Catalunya, habitualment per la via 1, i enfila carrer Balmes amunt cap a l'estació de Provença. Segueix per la Via Augusta cap a Muntaner i Sarrià. A partir de Sarrià els trens surten del túnel urbà i enfilen la forta rampa fins a Peu del Funicular, on hi ha el túnel que creua la serra de Collserola. Passat les Planes i ja al Vallès la línia es dirigeix sinuosament cap a Sant Cugat, per la Floresta i Valldoreix. La línia a Sant Cugat deixa a l'esquerra la línia de Terrassa i segueix cap a la nova estació de Volpelleres, Sant Joan i Bellaterra. A continuació baixa pel tram inicialment construït com a ramal fins a Universitat Autònoma, finalitzant el seu recorregut a la cua de maniobres situada a la sortida de l'estació cap a Sabadell. |