Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > TMB > el metro de Barcelona > línia L9 > L9 sud > El Prat Estació
Horaris dels trens de Catalunya
< Cèntric Línia L9 sud Metro de Barcelona: Aeroport T1 - Zona Universitària Les Moreres >
 
El Prat Estació
Estació adaptada a PMR Estació amb cobertura de telefonia mòbil Estació videovigilada  
codi estació: 907  
Rodalies de Catalunya R2 Castelldefels - Granollers Centre R2 nord Aeroport - Maçanet Massanes per Granollers Centre R2 sud Sant Vicenç de Calders - Estació de França per Vilanova i la Geltrú R15 Barcelona Estació de França - Riba-roja d'Ebre per Tarragona i Reus        


Mostra Estacions metro TMB L9 en un mapa més gran
L'estació El Prat Estació de la L9 del metro de Barcelona (Estació Intermodal El Prat a projecte) es va inaugurar el 12 de febrer de 2016, amb la posada en servei de la denominada L9 sud des de l'Aeroport T1 a Zona Universitària. L'estació se situa al terme municipal del Prat de Llobregat, subterrània en perpendicular al nord de l'estació de Rodalies del Prat. Dóna servei a la part nord del nucli urbà del Prat i en concret al mercat municipal, l'ajuntament, teatre Modern, El Lloro Serveis de Joventut, Centre d’Art Torre Muntadas, Oficina de Recaptació, Oficina de Treball de la Generalitat, Oficina de tramitació DNI i passaport  i Institut Nacional de la Seguretat Social. El Prat Estació actua d'intercanviador modal, de moment de manera provisional només amb Rodalies, però en un futur també amb la LAV Barcelona- Lleida, amb l'estació de trens d'alta velocitat construïda però no acabada. L'estació es troba al tram I de la línia 9 i és del tipus convencional subterrània, ubicada en un recinte entre pantalles. L'estació s'estructura en quatre nivells: la zona d'accés, el vestíbul, el distribuidor intermedi i les andanes. La zona d'accés disposa d'una entrada a peu pla a una edificació des de la plaça davant de l'estació de Rodalies, on hi ha també parades de bus i taxi. El vestíbul es troba a una cota inferior, que es salva mitjançant tres escales mecàniques i una escala fixa, així com un ascensor. El vestíbul disposa de màquines de venda de bitllets, el centre de control de l'estació i les barreres tarifàries de control d'accés. Un conjunt de dues escales mecàniques i dues escales fixes baixen fins al nivell intermedi. Aquest nivell actua de distribuïdor cap a les dues andanes. Els trens circulen pel nivell inferior, format per les dues vies generals amb andanes laterals de 100 metres de longitud. Entre el distribuïdor intermedi i cadascuna de les dues andanes hi ha dos accessos, cadascun d'ells amb escala fixa i mecànica. També hi ha un ascensor directe entre el nivell vestíbul i cada andana. De manera comuna a totes les estacions de la L9 les andanes es troben protegides de les vies mitjançant portes d'andana, degut al sistema de conducció automàtica (sense motorista) existent. El disseny de l'estació és obra de l'estudi dels arquitectes Joan Forgas i Dolors Ylla. Els panells retroil·luminats que han dissenyat no només aporten claror als espais, també contenen detalls d’imatges del Prat per vincular les estacions amb la ciutat.

Fotos de l'estació
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
La plaça per on s'accedeix a l'estació de metro també té l'estació de Rodalies del Prat de Llobregat (febrer 2016) Edificació per a l'accés a l'estació de metro de la L9 sud El Prat Estació (febrer 2016) Detall de l'accés a El Prat Estació (febrer 2016) Zona d'accés a l'estació (febrer 2016)

Per arribar al vestíbul hi ha un enllaç amb 3 escales mecàniques (febrer 2016) També es pot baixar al vestíbul a través d'escales fixes i un ascensor (febrer 2016) Vista del primer tram de baixada, des del nivell carrer al nivell vestíbul (febrer 2016) Màquines de venda de bitllets i plafons amb informació (febrer 2016)

Barreres tarifàries, amb la finestra per on entra llum natural a sobre (febrer 2016) Barreres tarifàries i centre de control de l'estació (febrer 2016) Vista un cop passada la línia de peatge (febrer 2016)  Passades les barreres tarifàries es pot baixar al distribuïdor o bé usar un ascensor, que en aquest cas va directe a la via 2 (febrer 2016)

 Ascensor que baixa a l'andana de la via 1 del Prat Estació (febrer 2016) Baixada del nivell vestíbul al distribuïdor intermedi(febrer 2016) Vista del nivell intermedi (febrer 2016) Una altra vista del nivell intermedi de l'estació, amb amplis espais on algun dia també potser s'enllaci amb la línia L1 del metro (febrer 2016)

Escales fixes complementàries entre el nivell vestíbul i el nivell intermedi (febrer 2016) Decorcació artística amb panells retroil·luminats al nivell intermedi (febrer 2016) Nivell intermedi i obertures per baixar a l'andana de la via 1 (febrer 2016) Un dels dos accessos amb escala fixa i mecànica per enllaçar amb l'andana de la via 1 (febrer 2016)

Accés a la via des del nivell intermedi (febrer 2016) Primer accés amb escala fixa i mecànica entre el distribuïdor intermedi i la via 2 (febrer 2016) Segon accés amb escala fixa i mecànica entre el distribuïdor intermedi i la via 2 (febrer 2016) Escales entre l'andana de la via 1 i el distribuïdor intermedi, al costat nord de l'estació (febrer 2016)

Unitat sèrie 9000 de TMB a punt de sortir del Prat Estació per seguir cap a Zona Universitària per la via 1 de la L9 sud (febrer 2016) Accés nord a l'andana de la via 1 (febrer 2016) Detall de la senyalètica de l'estació de metro El Prat Estació (febrer 2016) Les portes d'andana vistes des d'un dels accessos a l'estació (febrer 2016)

Tren procedent de Zona Universitària i destinació Aeroport T1 entrant a El Prat Estació per la via 2 (febrer 2016) Vista de l'andana de la via 1, amb un tren a la via 2 (febrer 2016) Accés costat sud a l'andana de la via 1 del Prat (febrer 2016) L'accés costat sud a l'andana compta amb un ascensor que puja directe al vestíbul (febrer 2016)

Vista general de l'andana de la via 1 pel costat sud (febrer 2016) Accés costat sud a l'andana de la via 1 de l'estació del Prat Estació (febrer 2016) Plànol de l'àmbit urbà de l'entorn del Prat Estació de la L9 sud (febrer 2016) Accés costat sud a l'andana de la via 2, amb escala fixa i mecànica (febrer 2016)

Ascensor directe entre l'andana de la via 2 i el vestíbul de l'estació (febrer 2016) Vista general de l'accés costat sud a l'andana de la via 2 (febrer 2016) Andana de la via 2 i portes d'andana (febrer 2016) Extrem costat Cèntric de l'andana del Prat Estació de la línia 9 sud (febrer 2016)

Unitat sèrie 9000 estacionada a la via 2 del Prat Estació en un trajecte per la L9 sud de Zona Universitària a Aeroport T1 (febrer 2016) Andana de la via 2 vista des del costat nord (febrer 2016) Columnes i portes d'andana a la via 2, sentit Aeroport T1 (febrer 2016) Extrem nord de l'andana de la via 2, costat la Ribera (febrer 2016)

Unitat sèrie 9000 vista a través de les portes d'andana en un servei per la L9 sud cap a Zona Universitària (febrer 2016) Sortint cap a les Moreres (febrer 2016) Arribant a El Prat Estació pel costat Aeroport T1 (gener 2016) Andanes de l'estació de la línia L9 sud El Prat Estació des del tren (gener 2016)

direcció Aeroport T1 Índex línia L9 sud direcció Zona Universitària
< Cèntric Les Moreres >
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional